Kiscsoportos jógaórák

Az órarend szerinti, kiscsoportos (maximum 10 főt fogadó) jógaóráimat Törökbálinton, a Józsefhegyen tartom. Előtte/utána lehetőség van átöltözésre, zuhanyzásra. Ezeket az órákat alkalmi jegy megváltásával vagy különböző bérletkonstrukciókkal tudod látogatni; ezekről az Áraim menüpontban tájékozódhatsz.

Amennyiben fontolgatod, hogy kipróbálod, kérlek, olvasd át honlapomon a tudnivalókat, illetve ne felejts el bejelentkezni hozzám, mivel a létszám korlátozott.

Kérlek, az általad választott órára jelentkezz be előre itt vagy valamelyik elérhetőségemen

Tovább az Áraimhoz

Egyéni jógaórák

Ha olyan sajátos igényeid vannak, amelyek miatt nem tudsz vagy nem szeretnél másokhoz igazodni, az egyéni jógaóra ideális megoldás lehet számodra. Ilyenek lehetnek:

  • ha egyedül szeretnél jógázni;
  • ha szeretnéd, hogy végig kizárólag Veled foglalkozzam;
  • ha az időbeosztásod nem engedi csoportos óráim látogatását;
  • ha az egészségügyi állapotod nem teszi lehetővé a részvételedet csoportos órán, stb.

Az egyéni jógaóra keretén belül igényeidet a lehető legjobban figyelembe véve tudjuk a gyakorlatokat összeállítani, így a jóga, illetve az ászanák kedvező, gyógyító hatásait maximálisan ki tudjuk használni.
Egyéni jógaóráimat különösen javaslom speciális egészségügyi probléma esetén, hiszen a foglalkozás teljes időtartalma alatt a Te szükségleteidhez tudom igazítani a gyakorlatsort.

Az egyéni jógaórák árait az Árlistánál találod meg, bejelentkezéshez pedig keress meg valamely elérhetőségemen.Tovább az Áraimhoz

Egyedi igény szerinti jóga

Részvétel rendezvényeken

Vállalok felkérést jógaoktatóként például családi napokon, egészségnapokon, céges csapatépítő tréningeken, illetve konferenciákon előadóként.

Munkahelyi jóga

Nálatok is! Együtt jógázhattok kollégáiddal a munkahelyeteken! Válasszatok olyan időpontot, amely nektek megfelel, és egyeztetünk egy próbaalkalmat. Képzeld el, hogy nem kell munka előtt/után (helyett :)) még külön elmennetek valahova sportolni, hanem helybe jön a testi-lelki felüdülés!

A jógát különösen ajánlom az egész nap irodai munkát vagy épp ellenkezőleg, nehéz fizikai munkát végzők számára. Irodai munka esetén valószínűleg egész nap a számítógép előtt görnyedve ülsz, ami nem egészséges: nyakfájást, hátfájást, derékfájást, lábzsibbadást stb. okozhat. A jóga csökkenti az ülőmunka negatív következményeit, élénkíti a vérkeringést, fokozza a hatékonyságot, a kreativitást és a koncentrációt, oldja a stresszt, javítja a közérzetet, energetizál, felfrissít, emeli a munkahelyi morált, és nem utolsósorban a munkahelyi kapcsolatokra és csapatszellemre is jótékonyan hat! Nehéz fizikai munka esetén pedig az elmerevedett, egyoldalúan igénybe vett izmok, ízületek, szalagok nyújtásával, lazításával frissíti fel a testet, és adja vissza annak rugalmasságát.

Jelige: „Nem kell sehova sem menned.” :)

Lehet munka előtt, napközben frissítőnek vagy munka végeztével – ahogy szeretnétek!
Próbáljátok ki ingyen, jelentkezzetek bátran!


Mit kell hozzá átgondolnotok:

  • hányan jógáznátok;
  • a finanszírozás módját (egyénileg vagy esetleg a vállalat/HR-osztály támogatja-e);
  • az alkalmas időpontokat, beleértve a próbaórát is; kérlek, azt vegyétek figyelembe, hogy nem ajánlott étkezés után közvetlenül jógázni, ezért ebéd, reggeli után nem javaslom;
  • van-e a célnak megfelelő helyszín (alkalmas terem, tárgyaló, konferenciaterem, amely a kívánt időpontban rendszeresen elérhető; lehetőleg szőnyegpadlós vagy parkettás, mert a kő ‒ padlófűtés nélkül ‒ hideg). Segítségül: egy személynek körülbelül 2-2,5 négyzetméternyi hely kell a jógázáshoz.

Kérlek, a munkahelyi jóga esetében is olvassátok el a honlapomon a jógázással kapcsolatos általános tudnivalókat (pl. a megfelelő ruházatról, eszközökről, egészségügyi tudnivalókról)!

Bejelentkezéshez kérlek keress meg valamely elérhetőségemen.

Tovább az Áraimhoz

Ájurvédikus jógaterápia

Az Ájurvéda kifejezés szanszkrit eredetű. Az „Ájur” azt jelenti, hogy élet, míg a „Véda” szó ismeretet, tudást jelent. Az Ájurvéda a mai napig alkalmazott, sőt egyre népszerűbb holisztikus gyógymód, mely ötezer évvel ezelőtt, Indiában született. Később szanszkrit nyelven jegyezték le azokat a részletesen kidolgozott eljárásokat, amelyek ma is az alapját képezik. Az ájurvédikus terápia nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, a szervezetet fiatalító eljárásokra és a test élettartamának meghosszabbítására.

Alaptézise, hogy az elme és a test nemcsak befolyásolják egymást, hanem megbonthatatlan egységet alkotnak, és csak akkor vagyunk egészségesek, ha tökéletes egyensúly áll fenn ezen területek között. Alapfeltételezése, hogy mindenkinek egyedi alkata és egyensúlyi állapota van, melynek megléte esetén az egyén egészséges, boldog. Ha viszont ebből kibillen, megbetegszik.

A nyugati orvosi felfogástól abban is eltér, hogy az Ájurvéda a közvetlen tapasztalás útján gyógyít: filozófiája szerint ugyanis nincsenek mindenkinél egyformán jól vagy egységesen működő, általánosan bevált eljárások, mert minden ember működése más, és ezért mindenkit a saját típusának megfelelően kell kezelni. Például ha valaki fogyni szeretne, nem mindenkinek fog ugyanaz a diéta segíteni. Van, akinek jót tesz a böjt, van, aki nem bírja végigcsinálni, mert szüksége van a folyamatos kis adagok elfogyasztására. Az sem mindegy, hogy mit eszünk, alkatonként eltérő lehet a szükségletünk. Ez nemcsak a fogyókúrázásra igaz, hanem mindenféle működési területre vagy működési zavarra, egészségi problémára is. Az Ájurvéda az egyik legkíméletesebb és leghatékonyabb gyógyászati módszer, hiszen a kezeléseknek gyakorlatilag nincsen mellékhatásuk, és a tünetek enyhítése helyett a betegség okát kezeli. Az Ájurvédában használt általános gyógymódok közé tartozik a gyógynövényes kezelés, a jógaterápia, masszázs, életvezetési tanácsadás, méregtelenítési eljárások.

A jógaterápia a jóga gyógyító erejére épít. A jógának ez a jótékony hatása már régóta ismert: bizonyítottan hatásos olyan betegségek, állapotok kezelésében, mint a szívbetegségek, a csontritkulás, a cukorbetegség, hátfájás, allergia, stressz stb.

A kezelések: első alkalommal egy alkatmegállapító beszélgetéssel kezdjük, meghatározzuk a páciens alkatát (dosa), majd értelmezzük, elemezzük a kibillenés okait. Azután személyre szabott terápiát állítunk össze annak érdekében, hogy ismét helyreállhasson a tökéletes egyensúly.

A kezelések időtartama: az első alkalom hosszabb, számolj körülbelül 120 perccel. A következő alkalmakkor már nem tart ilyen sokáig.

Bejelentkezéshez kérlek keress meg valamely elérhetőségemen.

Tovább az Áraimhoz